Selecteer een pagina

Erfrecht

Een erfenis afhandelen is een zaak waar emoties vaak een hoofdrol spelen. Door een testament of door de geschiedenis van een familie kunnen vaak gecompliceerde persoonlijke, juridische en zakelijke problemen ontstaan. Het team van Nieuwstaete Advocaten staat je graag bij in dit proces.

Wij hebben ervaring met het afhandelen van complicaties bij erfopvolging en nalatenschap. De regels van erfrecht zijn zeer complex, want er komen in dit rechtsgebied een groot aantal verschillende rechtsgebieden samen. Daarnaast is het erfrecht een rechtsgebied met relatief nieuwe wetgeving (de erfrechtwetgeving dateert van 2003) en in sommige gevallen zijn testamenten verouderd doordat zij al ver vóór 2003 zijn opgesteld. Het is daarom van groot belang dat je in zo’n procedure gespecialiseerd advies ontvangt en dit voor een vast vooraf bepaald tarief.

Vooral als er een conflict dreigt, kan je het beste ons zo snel mogelijk inschakelen. Wij kunnen namelijk helpen om escalatie te voorkomen en de erfenis zo snel mogelijk af te wikkelen. Je kunt ons benaderen wanneer je vragen hebt over onder andere de volgende zaken en procedures: geschillen over de omvang en waarde van een nalatenschap, de geldigheid en gevolgen van een testament, onterving, wie er erfgenaam is en erven van een stiefouder.

Op onderstaande onderdelen van het erfrecht kan de advocaat je van dienst zijn:

  • Executeren
  • Testament
  • Legaat

Wij hebben voldoende ervaring op het gebied van het erfrecht om je bij te staan. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.