Selecteer een pagina

mr. Romana Frickus

Romana Frickus is afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden, en is sinds 1994 werkzaam als zelfstandig advocaat. Romana adviseert en procedeert op diverse rechtsgebieden.

Romana beschikt over meer dan 25 jaar proces-en advieservaring en behartigt de belangen van haar cliënten op diverse rechtsgebieden. Romana probeert samen met de cliënt op zoek te gaan naar een passende oplossing waarbij procederen niet altijd nodig is. Door haar cliënten zo goed mogelijk te informeren met wat zij kunnen verwachten, zijn haar cliënten goed voorbereid zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken.

Buiten de reguliere advocatenopleiding na de studie rechten heeft Romana ook de opleiding tot mediator in 2012 afgerond door middel van certificatie bij het MFN. Door de jarenlange juridische ervaring op het gebied van conflictoplossing, weet Romana vaak een juridisch conflict op te lossen zonder tussenkomst van de rechter. Romana heeft ook grote interesse voor het familierecht, zoals bijvoorbeeld zaken als gezag, afstamming, adoptie en complexe huwelijksvoorwaarden. Romana is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en is zij een gespecialiseerde advocaat vFAS-advocaat en scheidingsmediator. Romana is uiterst bekwaam in het oplossen van geschillen op dit gebied. Ook worden mediationgesprekken snel en eenvoudig door Romana afgerond. Veel cliënten kiezen voor haar omdat zij in juridische kwesties een pitbull is. Cliënten zien dat je niet zo gemakkelijk van Romana afkomt en kiezen voor haar vasthoudendheid. Romana bijt zich vast totdat zij haar doel voor de cliënt bereikt heeft. Kenmerkend voor Romana is: “Ik kwam, ik zag en ik overwon”.

Romana is ook in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd.

Jaarlijks volgt Romana de verplichte bijscholing op deze gebieden.

Registratie rechtsgebieden:

Romana Frickus heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en sub-rechtsgebieden geregistreerd: 

  • Algemene praktijk, waaronder bestuursrecht, burgerlijk recht en strafrecht;
  • Personen- en familierecht, zoals echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, jeugdbeschermingsrecht, mediation en ouderschap en erkenning;
  • Slachtofferrecht, waaronder letselschaderecht, mensenhandel en strafrecht;
  • Strafrecht, waaronder financieel economisch strafrecht, internationaal strafrecht en vreemdelingen(straf)recht.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.